Turecka zupa z mięsem mielonym

Turecka zupa z mięsem mielonym przepis kıymalı şehriye çorbasi zyskuje na popularności, kiedy za oknem wieje chłodem. To idealny pomysł na szybki, smaczny obiad dla całej rodziny. Bardzo pożywna, rozgrzewająca zupa z mięsem mielonym i drobnym, bardzo popularnym w Turcji makaronem risi jest gotowa w ciągu zaledwie 30 minut. Do tej zupy możesz też dodać drobno posiekaną papryczkę chili, czerwoną lub zieloną paprykę lub inne ulubione warzywa. Niemal każda turecka gospodyni ma swój ulubiony przepis na kıymalı şehriye çorbasi – zupę z mięsem mielonym i makaronem.

Turecka zupa z mięsem mielonym

Przepis na turecką zupę z makaronem i mięsem mielonym

  1. W garnku rozgrzej masło. Dodaj mięso i podsmażaj, aż się mocno zrumieni. Teraz możesz ewentualnie dodać drobno pokrojoną paprykę i podsmażyć razem z mięsem przez około 3 minuty .
  2. Dodaj wodę, pastę paprykową, koncentrat pomidorowy lub drobno pokrojone pomidory z puszki i zagotuj.
  3. Wsyp makaron i gotuj zupę, aż makaron będzie miękki.
  4. . Dopraw do smaku solą i pieprzem

Zupa z makaronem i mięsem mielonym z wolnowaru

  • W misie wolnowaru (albo na patelni) rozgrzej masło. Dodaj mięso i podsmażaj, aż się mocno zrumieni. Teraz możesz ewentualnie dodać drobno pokrojoną paprykę i podsmażyć razem z mięsem przez około 3 minuty .
  • Dodaj wodę, pastę paprykową, koncentrat pomidorowy lub drobno pokrojone pomidory z puszki i ustaw czas (dotyczy wolnowarów i multicookerów Crock-Pot)
    • opcja low – około 5 godzin
    • opcja high 3 – 4 godziny
  • Na około 30 minut przed końcem dodaj makaron i gotuj zupę, aż makaron będzie miękki. Dopraw do smaku solą i pieprzem

Zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu z kosmetykami Natura dla Ciała. Kupując produkty w TureckiSklep.pl oraz NaturadlaCiala.pl za przesyłkę zapłacisz tylko raz.

4/5 gwiazdek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *