Wyświetlanie wszystkich wyników: 3


Tureckie pestki słonecznika, dyni, a nawet ziarenka kukurydzy to przez wiele osób uwielbiana przekąska, która umila gamingowe rozgrywki, filmowe wieczory, a także te spędzane przy dobrej książce. Poza tym, że ich dłubanie sprawia przyjemność, a same pestki doskonale smakują, to mają również bardzo dobry wpływ na nasze zdrowie. W tej kategorii znajdziesz zarówno warianty o niskim, jak i wysokim poziomie zasolenia oraz prażone – szeroki wybór i najwyższa jakość.

Pestki tureckie słonecznika i dyni – właściwości, którymi warto się zainteresować

Jednogłośnie można rzec, że tureckie pestki słonecznika i dyni są bardzo pożywną przekąską, charakteryzującą się wysoką zawartością białka, olejów oraz minerałów wraz z witaminami. Poza przyjemnością smakową, jaką dostarcza nam ich spożywanie, bardzo ważny jest ich udział w naszej diecie w związku z pozytywnym wpływem na organizm i zdrowie. Z najważniejszych rzeczy, warto wiedzieć, że zwiększają one odporność, tym samym chroniąc przed nowotworami i pomagając zachować odpowiedni poziom cholesterolu. Wszyscy, którzy chcą poprawić kondycję swoich włosów i paznokci także powinni uwzględnić je w swoim jadłospisie z uwagi na ich bogaty skład – mowa o m.in.: witaminach: A, B, D, K i E, a także minerałach: żelazo, wapń, magnez, potas, fosfor, cynk, selen i miedź.

Do czego można wykorzystać tureckie pestki słonecznika, dyni i kukurydzy?

Dostępne w naszym Tureckim Sklepie pestki to przekąski, których smakiem można się cieszyć zarówno podczas spożywania ich osobno, jak i w połączeniu z jakimś daniem. Często praktykowaną opcją jest dodanie ich do owsianki śniadaniowej, deseru lodowego, a także ciasta i pieczywa. Jeśli lubisz, gdy świeżo upieczony chleb jest bogaty w wartości odżywcze, a jego skórka poza chrupkością zachwyca także intensywnym smakiem pestek słonecznika i dyni – doskonale trafiłeś. Sięgnij po tureckie pestki Tadim i poczuj smak produktów najwyższej jakości.