Konfitura z zielonych orzechów włoskich dla szukających nowych doznań kulinarnych. Powstaje z niedojrzałych jeszcze orzechów o miękkich łupinkach.
Czego możesz spodziewać się po otworzeniu słoika? Całych orzechów zanurzonych w słodkim syropie. Konfitura jest słodka, o wyraźnym posmaku orzechów z nutą świeżości pochodzącą ze skórki orzecha.
Skład: zielone orzechy 60%, cukier, syrop fruktozowo-glukozowy, kwas cytrynowy,
Polecamy do mięs zimnych jak również jako nadzienie do schabu pieczonego oraz do kaczki. Jako dodatek do ciast, deserów.
Konfitura z zielonych orzechów włoskich i jej prozdrowotne właściwości:
– to źródło jodu, witamin C, E, PP i witamin z grupy B,
– ma właściwości odtruwające, oczyszczające i uniemożliwiające wchłanianie toksyn,
– pomaga w oczyszczaniu wątroby, układu pokarmowego i krwi,
– wspomaga przy leczeniu anemii,
– stabilizuje pracę tarczycy,
– działa przeciwzapalnie, przeciwpasożytniczo i bakteriobójczo.
– wspomaga przy leczeniu przewlekłych chorób układu oddechowego, chorób gardła i zapalenia oskrzeli,
– wzmacnia system odpornościowy.
Kasia –
Niezwykła konfitura z całymi miękkimi i pysznymi zielonymi orzechami.