Ciasteczka z tahini

Turecka kuchnia słynie z niepowtarzalnych słodkości. Dzisiaj pieczemy ciasteczka, których głównym składnikiem jest tahin, czyli pasta sezamowa.

Składniki:

250 g pasty sezamowej

3 szklanki mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka cukru pudru

100 g masła wyciągniętego wcześniej z lodówki

100 g margaryny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do miski wyrabiamy ciasto, gdy już będzie gotowe lepimy małe kulki, które spłaszczamy w dłoni i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy około 15 minut (nie dłużej) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyciągnięciu ciasteczka są bardzo miękkie, nie przejmujcie po wystudzeniu będą twardsze.

Smacznego!

Czy wpis Ci się podoba?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.