Naturalna pasta sezamowa “Tahin” i syrop winogronowy “Űzűm Pekmezi” do przygotowania pasty chałwowej.
Pekmez to gęsty, słodki syrop z gotowanych winogron, w Turcji traktowany jako źródło młodości, uważa się, że ma więcej wartości odżywczych niż miód, zawiera wapń, potas, żelazo i witaminy z grupy B.
Tahini to pasta zrobiona z mielonych ziaren sezamu. Ma aromatyczny orzechowo-sezamowy smak. Używa się jej jako alternatywę dla masła arachidowego. Pasta zawiera dużo wapnia i wiele witamin, wspomaga przemianę materii i wzmacnia układ odpornościowy.
Sposób użycia:
W Turcji Tahin Pekmez, czyli połączenie syropu winogronowego z Tahini to wręcz kultowa mieszanka. Żadne śniadanie nie może się bez tej pasty odbyć, smarujemy nią kanapki, tosty, naleśniki, można wymieszać z odrobiną wody i pić. Doskonałe źródło energii, bez cukru i sztucznych dodatków.
Waga: Tahin 290gr, Űzűm Pekmezi 380 gr
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.