Pyszne tureckie zielone oliwki nadziewane czerwoną papryką. Zielone oliwki mają charakterystyczny gorzkawy posmak połączony z wyważoną słonością.
Pochodzą z regionu Anatolia.
Zielone oliwki z papryką to niebywałe połączenie goryczki oliwkowej ze słodkawym posmakiem papryki.
Duże, mięsiste oliwki zaraz po zebraniu są pozbawiane pestki, następnie nadziewane papryką na koniec trafiają do solanki.
Są pyszne, chrupiące, delikatnie słone. Rozpływają się w ustach!
Doskonałe jako samodzielna przekąska, ale również dodatek do sałatek, koktajli, białych serów (najczęściej kozich i owczych) lub nadzienie pizzy.
Waga netto: 500g
Waga netto bez zalewy: 300g
Wielkość: 120-140 szt/kg
Składniki: zielone oliwki 91,3%, papryka 8,7%, woda, sól, kwas cytrynowy, sorbinian potasu
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.