Lubię to!

Cieciorka w sosie własnym Zobacz większe

Cieciorka nohut w sosie własnym

Nowy

Turecka cieciorka do hummusu i nie tylko

Więcej szczegółów

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 5 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 5 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości 0,25 zł.


5,70 zł

  • 800 g

Więcej informacji

Popularna w Turcji cieciorka „Nohut” - Cieciorka w sosie własnym uznanej firmy Baktat.
 

Ciecierzyca znana także jako cieciorka lub groch włoski jest jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka. Ziarna cieciorki są smaczne, zdrowe, lekkostrawne i sycące polecamy ją jako urozmaicenie diety.

Dania z ciecierzycy podnoszą odporność organizmu, a także poprawiają kondycję włosów i skóry, obniżają poziom cholesterolu we krwi.

Cieciorkę używamy do zrobienia pasty lub zupy, doskonała do robienia kotlecików.

 

Skład: cieciorka, woda,  sól, kwas cytrynowy


Przepis na Hummus
Składniki:
1/2 puszki cieciorki 850 ml
1/8 sosu z puszki cieciorki
3-5 łyżek soku z cytryny
2 filiżanki tahini
2 zgniecione ząbki czosnku
1-2 łyżeczki soli
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka słodkiej papryki
 
Przygotowanie:
- zmiksować odsączoną cieciorkę ze wszystkimi składnikami, następnie dodać  ¼ sosu z cieciorki, mieszać razem mikserem/blenderem około 3-5 minut na małych obrotach,
- całość przekładamy na półmisek,  polewamy olejem wymieszanym z papryką.

Życzę smacznego!

 

Opinie

Oceń 
2017-06-19

Cieciorka w sosie własnym

Bardzo dobra-wyselekcjonowane ziarna o lekko orzechowym posmaku.

    Napisz swoją opinię !

    Napisz opinię

    Cieciorka nohut w sosie własnym

    Cieciorka nohut w sosie własnym

    Turecka cieciorka do hummusu i nie tylko

    Napisz opinię

    15 Inne produkty w tej samej kategorii:

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: