Lubię to!

Kadayif ciasto, anielskie włosy Zobacz większe

Kadayif ciasto, niteczki

Nowy

Ciasto w postaci cieniutkich nitek, za pomocą którego błyskawicznie przygotujesz orientalny deser

Więcej szczegółów

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 13 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 13 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości 0,65 zł.


13,00 zł

  • 400 g

Więcej informacji

Ciasto Kadayıf jest niteczkowate, stanowi doskonałą bazę do arabskich deserów, można przekładać orzechami, serem. Ciasto jest kruche po upieczeniu, smak ma neutralny, dlatego smak przygotowywanego deseru zależy w dużej mierze od użytych dodatków.

Skład: mąka pszenna, woda, skrobia pszenna, sól, sorbat potasu, lecytyna sojowa

Przygotowanie:

opakowanie ciasta Kadayıf

250 margaryny

200 g grubo pokrojonych orzechów włoskich i pistacjowych

6 szklanek cukru (radzimy dać mniej)

4 szklanki wody

4-5 kropli cytryny

Ciasto wymieszać z 250 gr rozpuszczonej margaryny, podzielić na 2 części. 1 część ciasta rozłożyć na szerokiej blaszce, posypać orzechami, przykryć 2 połówką ciasta, wsadzić do piekarnika nagrzanego 200˚C, piec 20 minut

Syrop

Rozpuścić wodę z cukrem, dodać sok z cytryny, zagotować. Upieczony Kadayıf zalać gorącym syropem, odstawić na godzinę.

Z ciasta kadayıf możesz również zrobić inne proste desery, przepisy niżej

Opinie

Napisz opinię

Kadayif ciasto, niteczki

Kadayif ciasto, niteczki

Ciasto w postaci cieniutkich nitek, za pomocą którego błyskawicznie przygotujesz orientalny deser

Napisz opinię

14 Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: