Nowy
Ciasto w postaci cieniutkich nitek, za pomocą którego błyskawicznie przygotujesz orientalny deser
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: 0000-00-00
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 13 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 13 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości 0,65 zł.
Ciasto Kadayıf jest niteczkowate, stanowi doskonałą bazę do arabskich deserów, można przekładać orzechami, serem. Ciasto jest kruche po upieczeniu, smak ma neutralny, dlatego smak przygotowywanego deseru zależy w dużej mierze od użytych dodatków.
Skład: mąka pszenna, woda, skrobia pszenna, sól, lecytyna sojowa, sorbinian potasu
Przygotowanie:
opakowanie ciasta Kadayıf
250 margaryny
200 g grubo pokrojonych orzechów włoskich i pistacjowych
6 szklanek cukru (radzimy dać mniej)
4 szklanki wody
4-5 kropli cytryny
Ciasto wymieszać z 250 gr rozpuszczonej margaryny, podzielić na 2 części. 1 część ciasta rozłożyć na szerokiej blaszce, posypać orzechami, przykryć 2 połówką ciasta, wsadzić do piekarnika nagrzanego 200˚C, piec 20 minut
Syrop
Rozpuścić wodę z cukrem, dodać sok z cytryny, zagotować. Upieczony Kadayıf zalać gorącym syropem, odstawić na godzinę.
10,50 zł
13,20 zł
7,99 zł
10,90 zł
19,80 zł
13,00 zł
12,00 zł
7,00 zł
20,90 zł
9,90 zł
35,00 zł
35,00 zł
6,90 zł
9,60 zł
15,00 zł
11,50 zł
35,50 zł
Kasza bulgur gruboziarnisty...
10,50 zł
12,00 zł
9,00 zł
6,90 zł
10,90 zł
16,50 zł
39,90 zł
29,00 zł
Rize czarna turecka herbata...
25,50 zł