Ser turecki do grillowania i zapiekania Hellim z miętą.
Ser jest doskonały do grillowania, smażenia czy zapiekania. Ser jest półtwardy, elastyczny, polecamy do grillowania i zapiekania, co nadaje mu wielu dodatkowych właściwości smakowych.
Podobny do cypryjskiego sera halloumi ale w wersji tureckiej.
Zawartość tłuszczu 45%
Sposób przygotowania:
Na patelni – Ser położyć na rozgrzaną patelnię, piec na złoty kolor przez 3-4 min. na każdej ze stron
Na grillu – według życzenia można lekko skropić oliwą z oliwek, każdą ze stron grillować na złoty kolor przez 3-4 min. Można podawać z cytryną i sałatką z rukoli
Szaszłyki z grillowanego sera
Olej, 1 łyżeczkę soku z cytryny z dodatkiem szczypty czarnego pieprzu włożyć do szklanej misy, dodać posiekany ząbek czosnku, tymianek, oregano i rozmaryn. Ser, paprykę i cebulę pokroić w kostkę o wielkości ok. 2cm. Ser, paprykę i cebulę razem z 4 pieczarkami włożyć do marynaty i zostawić na min. 4 godziny w lodówce. Ser, paprykę, pieczarki i cebulę wbić na patyczki, ułożyć na ruszt, grillować ok. 8min polewając marynatą.
Skład: pasteryzowane mleko krowie, mięta, sól, podpuszczka, kwas mlekowy
Waga netto: 250g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.