Oliwnik to doskonała, zdrowa przekąska bogata w witaminy (A, C) i mikroelementy (magnez, żelazo). Powszechnie nazywany perską oliwką, srebrną jagodą lub dziką oliwką.
Jest to drzewo regionu Morza Egejskiego, które można znaleźć w całej Turcji.
Oliwnik:
– dodaje witalności, wzmacnia odporność,
– stosowany jest przy przeziębieniach i grypie, kaszlu, biegunce, dolegliwościach jelitowych,
– zapobiega wymiotom,
– działa korzystnie na nerki,
– neutralizuje kwas żołądkowy (przy leczeniu nadkwasoty – zaleca się jeść od 5 do 10 oliwek dziennie),
Owoce można spożywać bezpośrednio (po wcześniejszym obraniu) jak również gotowane, słodzone miodem w formie kompotu.
Skład: oliwnik
Bez sztucznych dodatków, konserwantów.
Waga netto: 100g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.