Gruboziarnista brązowa kasza pszenna Esmer Pilavlik Bulgur marki Bashan, uzyskuje się z pszenicy durum.
Kasza bulgur do niedawna bardzo mało znana w Polsce. Coraz częściej jednak dietetycy przekonują nas do włączenia jej w jadłospis poprzez jej właściwości. Kasza bulgur zawiera więcej błonnika niż bardzo dobrze nam znany brązowy ryż oraz dużo mniej kalorii. Dodatkowym atutem tej kaszy jest jej niski poziom glikemiczny. Na długo daje nam uczucie sytości a co najważniejsze nie wywołuje gwałtownych skoków cukru we krwi. Kasza bulgur posiada do tego właściwości oczyzczające organizm z toksyn i czynników rakotwórczych oraz obniżajace cholesterol. Zadbaj o swój organizm i piekną sylwetkę!
Nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.
Kasza bulgur idealnie smakuje jako część drugiego dania z mięsem i sosem oraz jako deser ze słodkimi dodatkami. Można używać jej jako dodatek do farszu, sałatki czy zapiekanki.
kasza brązowa –
Kasza gotuje się na sypko, ma przyjemny lekko orzechowy posmak. Jemy z mężem przysmażoną na oliwie lub na maśle z przyprawą curry i z solą.