Gofry serowe wytrawne

Gofry serowe wytrawne z tartym żółtym serem można podać zarówno na śniadanie, jak i na kolację. To jeden z naszych najlepszych przepisów na gofry na słono.

Najlepsze wytrawne gofry serowe – gofry na słono

  • 2 szklanka mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 450 ml mleka
  • 2 duże jajka, białka i żółtka oddzielnie
  • 80 ml tureckiej oliwy z oliwek
  • pół szklanki startego sera Kaşar Peynir
  • ulubione przyprawy do smaku
  • pół łyżeczki soli lub do smaku

Przepis na gofry na słono – wytrawne gofry serowe

  1. Rozgrzej gofrownicę.
  2. Mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, oliwę z oliwek i żółtka zmiksuj blenderem. Dodaj starty ser i wymieszaj.
  3. Białka ubij  ze szczyptą soli na sztywną piankę. 
  4. Delikatnie wmieszaj ubitą pianę do ciasta na wytrawne gofry serowe..  
  5. Wlej porcje ciasto na rozgrzaną gofrownicę i piecz przez około 2-3 minuty.  Czas dotyczy gofrownicy marki Breville i może się różnić w zależności od modelu
  6. Podawaj od razu z ulubionymi dodatkami.
Gofry serowe wytrawne

Zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu z kosmetykami Natura dla Ciała. Kupując produkty w TureckiSklep.pl oraz NaturadlaCiala.pl za przesyłkę zapłacisz tylko raz.

Turecki kebab Adana
Turecki kebab Adana
Czy wpis Ci się podoba?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.